Alternativa 3, Marte

Copaci pe Marte ? Nu, e doar o iluzie optica
Sursa foto: www.telegraph.co.uk
Da, dragii mei. O sa locuim pe Marte. Cum, în ce fel, nu se stie înca.
De ce pe Marte ?
Pai, sa va explic.
Mai marii si atotputernicii vor sa prezerve rasa umana, constienti fiind ca Terra noastra începe sa „scufunde”. Ori se asteapta la cataclisme naturale, ori la razboaie interstelare, ori la invazii galactice… sau stiu bine ca psihopatul asta de Putin e în stare de orice.
Oricum si oricare ar fi motivul, se ia serios în calcul Alternativa 3, popularea planetei Marte. Cu Luna nu le-a mers. S-au instalat acolo omuletii gri. Fie vorba între noi, eu nu cred ca au ajuns p’acolo ai nostri, daramite pe Marte.
Cu toate astea, informatorii (cei de bine), paparazzi documentelor Top Secret si hackerii au pus mâna pe pretioasele Blue Book si, mâna de la mâna, au iesit la iveala informatiile.
E plin internetul. Curiozitatea mi-a stârnit-o însa domnisoara Laura Eisenhower, stranepoata presedintelui „Ike” care a facut pactul cu alienii (citeste aici ce scrie Daily Mail). Cel care ne-a vândut pielea în schimbul extratehnologiei. O sti ea ce-o sti !
Asadar, Laura vorbeste prin Internet, pe la reuniuni, pe la televiziuni si alte d’astea despre extraterestri, OZN-uri, Illuminati, teleportari si scurtaturi pân’ la Planeta Rosie cu asa o usurinta si convingere încât ma gândeam deunazi sa-mi fac bagajul.
Dar ce ? O sa avem eu si ai mei loc în „Arca” ? Nu. În (b)Arca Martiana urca doar cei care stiu martiana. Iar asta nu se preda în scoli. Se preda în bazele underground sau chiar… pe Marte. Spune ea ca exista deja câteva colonii acolo. Apropo’, daca vedeti ca iese fum, e clar ca si-au luat si ceva mititei si hartane cu ei. 

Gluma, gluma… dar nu-i a buna ! Din toate teoriile si alternativele, ar trebui sa deschidem ochii asupra unei nenorociri pe care ne-o facem noi, oamenii, cu mâna noastra. Distrugem planeta Terra în fiecare nanosecunda. Si-o facem pentru totdeauna. Statistici serioase arata ca resursele planetei noastre ar mai ajunge doar pentru cinci, sase generatii. Considerând o generatie 25 de ani, probabil ca peste 150 de ani planeta noastra va fi stearpa.

Citeam pe Catchy despre o initiativa laudabila. Sa-l crutam pe tannenbaum Craciunul asta. Câti dintre noi a facut-o ? Nu vrem brazi de plastic, ca nu ne poarta în casa prospetimea celui natural. Si-n mod paradoxal, sunt mai scumpi decât ai din padure.
V-ati gândit însa cât timp va veti bucura de prospetimea si mirosul fresh al bradului din casa ? Câteva zile. Cel mult, o saptamâna. Si apoi ?
La noi a început saptamâna azvârlirii brazilor pe geam. Te-mpiedici de ei. Îi iei la suturi prin toate partile.
Pe data de 29, adica la doar patru zile dupa Craciun, am facut poza aceasta. Acum sunt zeci ca asta.
Brazi masacrati !
Saracul !

Ma gândeam cât timp i-o fi trebuit bradului asta sa creasca ? Cât aer curat a împrastiat acolo unde era înca „în viata” ? Si cât timp a facut-o dupa, în apartamentul celui care l-a cumparat ?
O sa traim pe Marte, da. Si am o mare bucurie pentru asta. Acolo vom învata probabil sa iubim brazii. Si tot acolo, brazii naturali o sa coste infinit mai mult decât cei de plastic.
Eu am redus paguba. Am luat un ghivechi mic. Un „ceva” în forma de brad, pe care o sa-l replantez în gradina din spate. Si o sa-l iau cu mine, daca-mi fac loc astia în Arca Martiana.

Prea-fericitul meu bradut.
Prea-fericitul meu bradut.

  
  

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

2 thoughts on “Alternativa 3, Marte

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: