‘Ai de bătrânețea mea, dragile mele tinerele!

– ‘Ai de bătrânețea mea! Ai… ai… ai ceva și pentru mine, scumpă domnișoară?

– Doamnă, farmacia este alături. Acolo găsiți și Ginseng, și VoltarenVita Sprint, ploști… ce știu eu ce vă trebuie?

– Hai că ai farmec, domnișoară!

– Păi am, că la Farmec ați nimerit. Mai exact, la magazinul de brand Gerovital

– Că bine zici, fata mea! Gerovital H3 Hyaluron C  vreau!

– Cremă, apă micelară… ?

– Am! Am! Ampulă!

– Ce aveți???? 😯 Doamnă, se poate? Așa ceva??? La vârsta dumneavoastră?

Ai de bătrânețea mea– Fiolă, drăguță! Unde-ți zboară gândul? Cremă antirid am, apă micelară am, contur de buze și ochi am… Fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C  îmi lipsesc. Am citit că de la voi pot să le iau. Ia uite ce scrie aici: disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi în magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro.

– Așa spuneți, doamnă! Doamne ferește, mă gândeam că…  2% să vă dau? Că arătați puțin cam obosită! Noile fiole conțin un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C cu efect de plin, de umplere. Cum să vă explic? Efectul gânsac, dac’-ați auzit de el. Noi așa-i zicem… în glumă, știți?

– Da! 2% concentrație de acid hialuronic este perfect! 5% mă azvârle înapoi în timp, de nu mă vad! Nu mă văd luând-o de-a capu’: iar discotecă, iar flirturi, iar măritișuri…

– Aveți nevoie de odihnă, vă înțeleg. Și bunică-mea se văicărește la fel ca dumneavoastră! Aveți nevoie și de reînnoire celulară, observ.

– Eh! Să nu-mi spui că aveți aici și celule stem! De când aștept să iasă pe piață!

– N-avem, doamnă! Dar… complexul pe care vi-l dau eu vă umple toate găurile! Golurile, pardon! Vă umple spațiile dintre celule din interior, vă netezește pielea, mai ceva ca fierul de călcat, și-i dă strălucire… și luminozitate.

– M-ai luminat de-a dreptul, domnișoară!

– Acnee aveți? Ia să văd? Dați-vă părul de pe față!

– Nu încă! Am tot timpul… Știi, se spune despre vârsta de 40 de ani că ar fi bătrânețea tinereții. Eu am 50 de ani.

– Atât???

– La 50 de ani începe tinerețea bătrâneții. Mă înțelegi?

– 31,24 de Lei, vă rog!

– Atât???

– Sunt 10 fiole a câte 2 ml fiecare, doamnă! Le puteți folosi zilnic, atât dimineața, cât și seara… fără întrerupere! Uz extern! Să nu cumva să…

– Cu alte cuvinte, ne vedem din cinci în cinci zile?

– Da, doamnă! Să nu v-apuce dorul… Poftiți în cabină acum!

– Ce cabină, drăguță? Trebuie să le probez?

– Vă facem poze „înainte” și „după”… se poarta!

 

***

 

După câteva ședințe de tratament fără întrerupere…

Ai de bătrânețea mea– Daniela, draga mea, ce mai faci? Ce-ai îmbătrânit așa???

– Cum „așa”? Ce vrei să spui?

– Așa… (hihihi!) așa frumos! Mă uit la tine și mai-mai să nu te recunosc! Ești toată zvâc… și piele! Sprintenă și elastică… flexibilă și plină!

– Plină?

– Plină de vitalitate, draga mea prietenă!  Nu știu care-ți e secretul… da’ nu-ți dau vârsta! Chiar nu vreau!

– Deci, observi o estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii? Observi că nu mai am riduri de expresie? Dă-ți ochelarii jos! Ce mă studiezi ca pe-o giocondă?

– Observ, observ! Zici că ți s-au reînnoit telomerii*!  Și ochii, și buzele… 

– Folosesc Cremă antirid contur ochi și buze Hyaluron C 2%

– Ce șmecheră! De fiole nu zici nimic, hă? Hai, zi că alea sunt de toată isprava!

– Păi, tocmai voiam să-ți spun, da’ tu, gură siliconată, nu mă lași!

 ***

– Acum sincer, hai! Cum faci de arăți în halul ăsta… de bine? Ce mănânci? Faci sport?

– Fii atentă! Îți spun, dar să nu mă dai de gol… Mănânc de toate, de pe Facebook. Alerg câteva ore pe zi pe Instagram. Adorm seara, ca un prunc, pe Youtube… pe tastatură, de fapt! Dimineața, mă trezesc șifonată rău, creponată, marcată. Am numa’ litere pe față: A, B, C. D, E… așa-mi aduc aminte că trebuie să-mi iau vitaminele. După vitaminizare, dau ceasul înapoi vreo trei ore… și mă trezesc din nou la 08,00, proaspătă ca un boboc. Să nu crezi că timpul curge numai în direcția în care vrea el! A pus-o cu mine!

– Și cu cremele și fiolele ce faci?

– Cum ce fac? Ma ung! Știi, doar, că trosneam, pocneam și scârțâiam din toate încheieturile? Acum, nu! S-au dus vremurile alea!

– Cu dragostea cum stai?

– ‘Ai de bătrânețea mea!

– Ai… ai… ai! Ai umor, știi?

– Păi… Cu ăla mă mai consolez și eu…

La vârsta când ajungi decor
Şi-n cuget te mai simţi zglobiu,
Te mulţumeşti şi cu umor,
Că… de amor e prea târziu!**

 

 

Proba 16. Cum îmbătrânim frumos?

Spring SuperBlog 2018

 

 

 

*Telomerul (din gr. telos – capăt și meros – parte) reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar a majorității organismelor… 
Există teorii care leagă micșorarea lungimii telomerilor de procesul îmbătrânirii și de apariția unor boli specifice bătrâneții. (pentru mai multe informații, vezi Wikipedia)

**Epigrama „Consolare” de Paul Dumitrescu

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

13 thoughts on “‘Ai de bătrânețea mea, dragile mele tinerele!

 1. Hihihi…ce drăguț! Am vrut și eu să folosesc cuvântul „ampulă”, dar m-am abținut. Poate la ediția următoare prind mai mult curaj în texte 🙂 Mult succes, Daniela și felicitări! Ai trecut, din punctul meu de vedere, linia de finish exemplar! Sper să ne cunoaștem într-o zi, că mi-ai devenit dragă citindu-te 🙂

  1. Mona, nu exista bucurie mai mare decât asta la SuperBlog. Dupa febra si agitatia din concurs, dupa premiile care se duc, prieteniile si simpatiile ramân. Si mie mi-a facut foarte multa placere sa te citesc (si o sa revin pe blog mai des, promit) si, cum spui si tu, mi-as dori sa te cunosc. Daca nu o fi sa fie la Gala asta, la urmatoarea vin sigur.

 2. Așa mi-am propus și eu. Că la asta mi-e cam imposibil să ajung. Dar de citit, te voi citi cu drag în continuare, cu siguranță! O zi frumoasă să ai!

 3. Lasa modestia! TU chiar ai talent, creativitate, consecventa, toate ingredientele pentru un astfel de concurs. Sunt mandra de tine! Ca de obicei, articolele tale au de toate, pentru toti. Sunt hazlii, dar si extrem de obiective! Despre Farmec si Gerovital… ma bazez pe ajutorul lor. Schimb prefixul… 50 etc. Stii tu! Chiar astept o schimbare.

  1. Gabriela, pare ca te-apropii de 30 de ani, nu 50! Ca si la Cristina, timpul vostru s-a oprit în loc!. Sau v-a ocolit, nu stiu! Important este ca, de la o anumita vârsta, sa selectezi chestiile pe care sa le iei în serios si, macar în parte, sa fie cele importante. Altfel, te umpli nu numai de riduri de expresie, dar si de cicatrici. Când esti tânar, se refac „tesuturile”… mai târziu, nici cu bisturiul!
   Ah! Urasc cuvântul asta!
   Da! Si sa-ti mentii umorul si buna dispozitie!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: