UA-77766388-2

Ai ales pân-ai cules!

Mama grijulie
Sursa foto: www.trilulilu.ro
N-o lua p-asta, ca-i urâta! Doar n-o sa-mi faci nepoti cu nasul mare!
Si nici pe fufa aialalta. E crescuta-n puf. Ochii stie sa si-i faca, dar un ochi în tigaie, acolo, ba!
Nu te grabi, fete-s destule… Doar nu te-am crescut pâna la vârsta asta, cu atâtea sacrificii, sa te dau, asa, pe mâna oricui.
O fata frumoasa, gospodina, cu ceva zestre adunata si sa stie sa-ti faca nod la cravata si dunga la pantaloni, asa cum ti le fac eu. Aia e buna pentru tine! Nu te-arunca cu capul înainte, ca n-a intrat timpul în sac.

Si uite asa, baiatul mamei copilareste pâna la 40 de ani, cautându-si de zor consoarta care s-o multumeasca pe mama, faptura care i s-a daruit toata exact din prima zi. Sau dinainte…
Si, în toti acesti 40 de ani, s-a tot format, s-a pregatit, s-a antrenat – mai ceva decât Spartacus – pentru batalia vietii, pentru lovitura de gratie, adica ceea ce ar trebui sa-i fie o casnicie reusita. O multumire, un spor de bucurie adus mamei, ca aport la investitia pe care a facut-o pentru viitorul lui. De ce sa-si calce singur o camasa sau sa-si ridice farfuria de la masa? Pentru asta exista sotii! El s-aduca bani în casa, daca se poate. Daca nu, nu. N-o sa-i ia pielea de pe el niciuna.

Cum, sa nu-ti iei tu o masina? Ti-ai dorit dintotdeauna una si acum, când ai serviciu, sa n-o ai? Las-o pe ea, ca ea sta acasa si nu-i trăbuiesc patru roti sa mearga pân’ la magazinul din colt. Ia uite mofturi! Gândeste-te mai bine la tine, gladiatorul mamei. Mergi pe ploaie, pe vânt, pe ceata (si alte intemperii) la serviciu, ca s-o tii cucoana…
Ceee, banuiesti ca te înseala? Mâine-poimâine o s-o prinzi si cu tigara-n gura! Asta ne-ar mai lipsi!!!

***

Soacra-mea era croitoreasa. A croit de toate la viata ei, inclusiv viata singurului ei fiu. I-a pregatit „tiparul” de când l-a nascut. Sau dinainte…
Ai ales pân-ai cules! E prea tânara. O sa te lase pentru altul„!
Stiu ca s-a rasucit ca un titirez, acolo, la trei metri sub…, când l-am lasat. Dar nu pentru altul, cum îsi închipuia, ci pentru caracterul si educatia pe care tocmai ea, cea care i-a vrut atât de mult binele, i le-a croit.
Eh, o sa fiu si eu soacra. Dar n-aveti de grija, mai fatuci! Nu mai traim acele timpuri! Ne-am facut upgrade si noi. Ce nod la cravata? Ce dungi la pantaloni? asa cum fac eu… Adidas. Nooo!
N-o lua p’asta ca-ti face supa cu Vegeta! O sa-mi tina nepotii cu Hipp si pe tine cu fast food! Aoleu, are si profil pe Facebook! Pai se poate asa ceva? Pune o poza si ia jdemii de Like într-o ora? Nu-i de tine, fiul meu!
S’apai…
Dac-o iei, trebuie s-o iubesti, s-o respecti, sa-ti sorbi amarul cu ea pân’ la batrâneti… Pai d’aia ti-am oferit eu dragostea? S-o dai tu alteia când mi-e lumea mai draga? Nu, fiul meu… Stai cu mama, ca stai bine! Stai la fusta mea, ca mie nici vântul nu mi-o mai ridica. Deci, sunt numai a ta… toata, pe vecie.
 

Social:

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri";
Autor la "Pe cuvânt... de blogger!";
Colaborator la "Chic-Elite".
Social:

Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

S-ar putea să-ţi placă şi:

Spicuiește, rogu-te!

Adresa blogului

SPICUIRI (ŞI ATÂT...)

https://spicuiri.ro

Fondator: Daniela Havarneanu

Condiţii de utilizare

©Spicuiri  2014-2017
Toate drepturile rezervate.

Important!
Reproducerea textelor de pe acest blog se poate face doar în limita a 400 de caractere și cu link spre sursă.

%d blogeri au apreciat: