About you

Daniela Havarneanu

Pe aproape orice site social îti faci cont, te lovesti de acest „About you„. Scurta fraza despre tine sau descrie-te în doua, trei cuvinte. Am vazut chiar si un concurs în care, luând în serios treaba, utilizatorii site-ului sau grabit sa se descrie în modul cel mai frumos posibil. Am citit câteva autodescrieri si m-a apucat râsul.
Nu neg faptul ca o parere buna despre tine te pune, într-un fel, la adapost de anxietatea sociala, care deja afecteaza mai mult de 13 % din populatia lumii. Dar, de aici si pân’ la a depasi limitele bunului simt, este distanta lunga, aceste doua situatii aflându-se la extremele conceptului de sine.

Cum m-as descrie eu ?
Pai sa vedem.

Daca mi-as deschide un cont pe un site de flirt sau de tipul celor matrimoniale, as fi sexy, feminina, fara prejudecati. As afisa o poza de cu cel putin 5-6 ani în urma si m-as da curtezata la maxim, nu ca sa tai craca cuiva, ci dimpotriva, pentru ca e bine stiut ca unde-i bataia mai mare acolo-i de râvnit.
Pe Google (atât de complicat de altfel) o fraza copiata… pe ale mele personale le tin la adapost, pe Blog.
Pe Twitter, Facebook, Instagram si altele, datele corecte pentru ca altfel nu dau de tine prietenii.
Pe Chat, pasionata de muzica si literatura, iar pe Goodreads o librarie ambulanta.
Ce te costa, de fapt ? Obrazul subtire se poate tine si pe gratis, în cazul asta, iar o descriere a propriei tale persoane tine azi mai mult de fantezie, decât de o justa metaperceptie.

Cum sunt în realitate ?
Pai sa vedem iar…

Fizic normal, sters as zice. Nici înalta, nici mica, un pic rotunjoara, cu par de înca doua doua dusuri, pistrui si dinti… Mda!

Sexy? Ohhh, rau de tot. Ar trebui sa ma înscriu la niste cursuri.

Feminina? În pantaloni, cu pantofi tip „balerina”, tricou… si unghiile neaparat facute.

Rafinata si eleganta? Rar, când doar întâmplarea face sa îmbin comportamentul cu tinuta. Daca nu, ma multumesc  sa „bat” macar într-una dintre cele doua calitati.

Simpatica, sociala, prietenoasa? Nici macar ! La extrema opusa cred, adica izolata, introvertita si, ca atare, fara prea multi prieteni.

Dreapta, justa? Încerc, dar nu ma consider atât de obiectiva, mai ales când vine vorba de ai mei.

Inteligenta? Nativ as fi putut sa ma consider mai norocoasa decât altii, dar, cum spuneam într-un articol precedent, desteptaciunea fara perseverenta se pierde repede.

Perseverenta, ambitioasa? Nu, categoric nu … asa ca am pierdut si calitatea de mai sus.

Talentata? Am umplut un site de înregistrari karaoke, am scris versuri, am si pictat !!! Pacat ca nu m-am facut remarcata în niciun fel.

Generoasa? Într-un fel (alt fel, adica), dar nu pân’ la a-mi da haina de pe mine. As fi pe undeva între „mila mi-e de tine, dar mai mila mi-e de mine”.

Egoista? Da. Pe asta am capatat-o în timp.

Modesta? Poate, în sensul ca nu ma prezint cu titlul în fata (pentru ca nu am unul). Si daca as avea, nu as face caz.

Cinstita? Pân’ la Dumnezeu, si o palma mai sus.

Sincera? Da. Sunt sincera cu mine însami si, implicit, cu voi.

Nu-mi ramâne decât sa rezum descrierea mea la doua cuvinte: Daniela Havarneanu. Si-l sa-l las pe al treilea la aprecierea domniilor voastre.

Daniela

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: