21 Martie 2015, Zodia Stejarului

Stele de s-ar uni
Si-n grai ceresc de mi-ar sopti
Ca mâine totul ar muri,
Pamânt cu cer s-ar contopi,
As strânge-alaiul în zori de zi
Si de îndata te-as peti,
Sa-mi fi mireasa inimii.
Caci doar cu tine as pasi
În nestiute obârsii
Când lumea noastra s-ar sfârsi.

 

Ana era o fire pe care n-o emotionau prea mult traditiile arhaice, strigaturile, petirile pompoase si chiotele pre(a)lungite, turtele rupte-n cap si nanasii vestiti de sarbatoare, ca la Balul Portului Popular. Nu era nici superstitioasa dar, când voia cu adevarat sa stie, cerceta pe ascuns ce spun astrele, fie în ziua de examen, fie când cunoastea un baiat si-o interesa sa afle daca zodia lui s-ar potrivi caracterului ei rebel si libertin. Astfel, îsi alese cu mare grija data nuntii, locul petrecerii si invitatii spunându-si, ca tot omul, ca doar o data se casatoreste. Cu toata firea ei rebela, chiar credea în casatoria pe veci si promise ca, odata casatorita, va mai lasa din mofturi acasa, la parinti. Va fi o brasoveanca la locul ei, în casa socrilor, alaturi de Radu caruia îi va darui o droaie de radulici.

Pe Radu îl cunoscuse în facultate, cu trei ani în urma, si-i placu mult firea lui calma, practica si cumpatata care contrasta total cu firea ei. Se îndragostise apoi de felul lui romantic si iubitor, acceptând sa-i fie soata la prima „strigare” în versuri pe care avea sa i-o faca cu doar trei saptamâni înainte de nunta.
Radu, fecior neprihanit, jun al Cetatii Rupea, tinea sa-si duca mireasa la altar asa cum se cuvine, asa cum o cerea obiceiul strabun al locului. Nu-si putea purta, ca atare, alaiul la Bucuresti, asa ca o convinse usor pe Ana sa-si poarte ea „zestrea” la Brasov. Aranjase pâna si-o „casa parinteasca” de împrumut, de unde Ana ar fi fost luata si dusa „la locul faptei”.

Se casatoreau, asadar, traditional la Rupea dar, pentru Ana, adevarata nunta era planificata pentru a treia Sâmbata din Martie. Pentru ca toate potrivirile pe care le cautase pentru acest eveniment indicau acea zi: 21 martie 2015, Echinoctiul de Primavara, Zodia Stejarului… ca urmare, nunta la 3 Stejari.

Nu si-ar fi cocotat ea prietenele pe Canionul 7 Scari si nici cu tiroliana nu le-ar fi adus pe domnisoarele de onoare pâna la Complexul Turistic 3 Stejari, nici macar din dorinta evenimentelor perfecte, dar le-ar fi oferit cazare la Brasov pentru o noapte si o petrecere de neuitat, într-un petic de natura ramas intact si unde înca ar mai fi putut admira falnicia stejarilor seculari. 
Masa, (m)uraturile si dansul le oferea în sala de festivitati a complexului, în care putea aduna plicurile contribuincioase la „Casa de piatra” de la cei peste 150 de invitati, iar fotografiile de album aranjase sa le faca pe terasa amenajata special pentru nunta de personalul pensiunii sau afara, în curtea interioara, lânga minunatul iaz cu pastravi
Ballroom – Complexul turistic 3 Stejari
În meniul pentru nuntasi, incluse, pe lânga aperitivele locului, câteva mâncaruri traditionale si neaparat purcelusii la protap, facuti la mare arta de iscusitii bucatari, asa încât ar fi satisfacut pohtele si celor mai pretentiosi gurmanzi. 

Purcel la protap – Complexul turistic 3 Stejari
Repezita, de fel, dar mai ales încântata de atâtea posibilitati de a petrece în zona timpul într-un mod cu totul deosebit de cel pe care-l petrecea pe bulevardele capitalei, prin împrejurimi aflându-se obiective turistice exceptionale – Biserica Neagra, Pestera de Gheata, Lespezile de Piatra Scrisa – pe care dorea neaparat sa le viziteze, îsi rezervase imediat si unul dintre cele trei apartamente, dotat cu baie rosie… pardon, proprie, televizor LCD, telefon, internet, mini-bar si mai ales balcon, sub care si-ar fi facut aparitia, în fiecare seara a „Lunii de miere”, Romeo-ul sau brasovean cu nelipsitele versuri, asa cum o obisnuise. 

Dormitor apartament – Complexul turistic 3 Stejari
Asta ar fi fost sa fie nunta Anei daca, între timp, nu s-ar fi razgândit feciorul si, încalecând poneiul pensiunii, ar fi facut calea întoarsa catre „cetatea” lui, dat fiind ca Ana jurase la altarul Bisericii din Rupea, printre altele, ca va lasa mofturile la Bucuresti.  
Articol înscris la proba nr. 7 a concursului Spring SuperBlog
proba sponsorizata de Complexul Turistic 3 Stejari Brasov

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

4 thoughts on “21 Martie 2015, Zodia Stejarului

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: