1001 de… articole

…pe tema asta, incluzându-l pe al meu.

Tony Poptamas
Sursa foto: www.cdbaby.com
Ieri m-a împins curiozitatea sa citesc un articol care speram sa fie într-un ton rautacios. Da, ati citit bine. Desi nu ma consider hater, momente de furie exacerbata asupra unor personalitati am avut si continui sa am, si eu, ca tot omul. În câteva situatii, acestor momente de furie au urmat, fireste, reactiile exprimate prin scrisul, fie pe blog, a unui articol, fie pe wall-ul Facebook, a unor comentarii stupide. Ca sa ma racoresc, cica.
Am atacat, asadar, trei personalitati pâna acum. Nu am facut-o sistematic iar, ca o mini scuza, as putea spune ca atacurile mele nu au fost denigratoare în adevaratul sens al cuvântului, ci, mai degraba, cu un usor iz de ironie.
N-am sa va scriu aici care au fost toti protagonistii ironiei mele. Am sa ma opresc la unul, pe care l-am mentionat de câteva ori (deci mai des decât pe ceilalti doi), cum spuneam, în diverse comentarii sau articole. Ba, ca sa ma conving, m-am dus si pe pagina lui si am încercat sa înteleg cum si de ce are omul asta asa un succes, mai ales la femei… gândeam eu, cu o vadita pizma, la vremea aia.
Cine ?
Tony Poptamas, regele încoronat al mesajelor cu fotografie pe de Facebook, cu peste un milion de fani, zeci de mii de Like-uri pe orice posteaza, alte zeci de mii de Share si comentarii, adica un succes cum multi si-ar dori si care nu lasa pe nimeni rece.
Maxima „De gustibus non est disputandum” este potrivita, zic eu, pentru a linisti putin spiritele, pe de o parte. Pe de alta, si trebuie sa repet, pe mine nu m-a convins nici un mesaj al domniei sale sa ma transform în fan, desi ador, în general, citatele si frazele filozofice.
Deci, ca sa continui, intrând pe pagina lui am vazut ca-i muzician. Prima chestie care mi-a sarit în ochi, chiar daca el sustine ca cei mai multi dintre cei care-i împart cu atâta darnicie pozele pe net nu stiu ca este, de fapt, un artist, si ca intentia lui era ca, prin crearea paginii respective, sa-si atraga fani pentru a-i fi ascultata si promovata muzica.
Revenind la articolul de ieri al Linei Vdovîi si distribuit de Ana-Maria Caia, pe care chiar vi l-as recomanda, am decis sa-l ascult.
Nu am mai mers pe pagina de pe Facebook de data asta, ci direct pe Youtube, pe canalul lui.
Dragilor, mi-au placut mult vocea, stilul, melodiile si, mai mult, sensibilitatea cu care le interpreteaza. Mi s-a facut deodata rusine si mi-a parut rau de comentariile rautacioase. Nu le pot retrage. Si nici n-as face-o, atâta timp cât ele se refereau strict la tactica cu mesajeje. Pentru ca, da, asta a fost tactica lui, care i-a functionat ceva de genul „unde dai si unde crapa„. Pot însa sa ma declar fan al lui ca muzician, artist si, cine stie, poate ca persoana, într-o buna zi. Nu promit, însa.
Si ca sa închei, sfatul meu este sa-l ascultati mai mult si sa-l cititi mai putin pe Tony Poptamas. S-ar putea sa va unga pe suflet mult mai mult muzica si interpretarea sa decât mesajele cu poze (sau fara).
Sa cânte nu poate oricine. Sa „croiasca” mesaje, da. Iar el ar merita sa fie cu adevarat apreciat de fanii sai pentru calitatile muzicale si nu pentru abilitatile de a „monta” frânturi de gândiri pe o imagine… fara suflet.

 

 

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

2 thoughts on “1001 de… articole

  1. Nu m-aș fi gândit că Tony chiar există, n-am avut curiozitatea să cercetez 🙂 Mi-am imaginat că în spatele acestui nume sunt mai multe persoane, ceva gen Times New Roman . De cântat, cântă, ce să spun… la nivelul unei adunări în jurul focului de tabără. În comparație cu mine însă e genial 🙂

  2. Avea la un moment dat sase administratori pentru pagina de pe Facebook.
    Mie-mi place muzica lui. Am ascultat mai multe melodii, în româna si în engleza. Chiar m-am abonat la canalul lui :). Tot chestie de gusturi, la urma urmei.

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: