UA-77766388-2

Căprioară cu sos vânătoresc

Căprioară unsă cu toate alifiile… vânătorului!

Pasul 1: Băiţuirea / Ingrediente:
Muşchi
Căpăţână
Morcov… da  fin!!!
Crengute, buchetele…
Faţă de băiţuit, de preferat de vânător profesionist.
Gerovital H3 Men (recunoaște vânătorii adevărați!)
Vin, şampanie.

Pasul 2: Prepararea
Căprioarei i se taie unghiile si se curăţă de pieliţe şi oje uscate. Căpăţâna se piaptănă, în timp ce căţeii îşi fac de cap printre crenguţe. Se unge cu produse Farmec şi se adaugă cerceluşi in formă de peştişori sau de rondele. Apoi se perpeleşte un pic, pe ambele părţi… până prinde o crustă uşor arămie. Se pune la fiert in suc propriu, acoperită… dar să rămână neaparat loc şi pentru vânătorul băiţat cu o oră inainte (musai). Se rostesc ceva glume nesărate, apoi cateva picanterii, se adauga bucheţelul vânătorului, morcovul… da  fin, bobiţe şi rămurele. Se lasă să clocoteasca impreună până se înmoaie un pic, apoi se (re)trag deoparte şi se lasă să se răcească in cuptor (a se citi august), lăsând uşa cortului intredeschisă … să mai iasă din arome ! Că de transpiraţie nu-i vorba aici. Doar a conceput bine produsele Ana Aslan!
Spre sfârşitul idilei vânătoresti , se adaugă vin sau şampanie, după gust. Petale, frunze… ciripituri. Tot arsenalul iscusitului vânător. Si apoi, când frageda căprioară e făcută (e pătrunsă pana-n adancul sufletului), se scoate pe platou, iar sosul rămas se garniseşte cu…  pana de vulpe de la palaria vânătorului.
Să tot fii căprioară cu asa tratament!

 

Articolul participa la concursul SuperBlog 2014, proba sponsorizata de Farmec.

Social:

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri";
Autor la "Pe cuvânt... de bucătăriţă";
Colaborator la "Chic-Elite".
Social:

Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

S-ar putea să-ţi placă şi:

2 Comentarii
  1. NU-i cea mai grea reteta, dar e destul de pretentioasa. Trebuie sa fii atent la detalii. Cat costa portia?

Spicuiește, rogu-te!

Adresa blogului

SPICUIRI (ŞI ATÂT...)

http://spicuiri.ro

Fondator: Daniela Havarneanu

Condiţii de utilizare

©Spicuiri  2014-2017
Toate drepturile rezervate.

Important!
Reproducerea textelor de pe acest blog se poate face doar în limita a 400 de caractere și cu link spre sursă.

%d blogeri au apreciat: